Moederdag staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je salon om te toveren tot een oase van liefde en verwennerij voor alle fantastische moeders daarbuiten! Laten we deze Moederdag aangrijpen als een geweldige kans om jouw beautyonderneming in de schijnwerpers te zetten.

Op zondag 12 mei 2024 vieren we in Nederland Moederdag. Het is een dag waarop we onze moeders eren en laten zien hoeveel ze voor ons betekenen.

Traditioneel werden chocolaatjes en bloemen aan mama gegeven, maar tegenwoordig draait het steeds meer om selfcare, beauty, ontspanning en wellness. Er is een duidelijke verschuiving naar het geven van ‘ervaringen’ in plaats van materiële geschenken.

Dus laten we deze trend omarmen en jouw salon positioneren als dé ultieme bestemming om Moederdag onvergetelijk te maken!

Hier zijn mijn top tien salon marketing strategieën om moeders te verwennen en je agenda vol te krijgen:

1. Kies je moederdag beeldmateriaal zorgvuldig:

Je hebt moeders in bijna alle leeftijdscategoriën, dus probeer dit te weerspiegelen bij het kiezen van je beeldmateriaal. Denk hierbij natuurlijk ook aan je doelgroep. Wie wil je aanspreken?

2. Zorg ervoor dat je niet te verkoperig bent:

Een veelvoorkomende fout die ik zie bij salon eigenaren op social media?

Te veel harde verkoop.

Maar laten we dat eens omdraaien met de 80:20 regel.

Laat 80% van je social media berichten gevuld zijn met ‘Wat zit er voor mij in’,  beautytips, leuke weetjes en nuttig advies. Bewaar die de echte verkoopberichten voor slechts 20% van je content.

Hier zijn een paar ideeën om die 80% te vullen:

 • Deel inspirerende foto’s van je behandelingen op je salon social media.
 • Geef waardevolle huidverzorgingstips voor jouw doelgroep.
 • Vraag je volgers naar hun meest dierbare herinneringen aan hun moeder, of waarom ze zo’n bron van inspiratie is.
 • Betrek je volgers met een leuke vraag, zoals “Wat zou de favoriete/perfecte behandeling zijn volgens jouw moeder?”

3. Beauty Cadeautjes voor moeders:

Laten we niet vergeten om een beetje creatief te worden met cadeaupakketten! Wat dacht je van een ‘Ultieme Verwennerij’ pakket met een ontspannende gezichtsbehandeling, een heerlijke massage en een luxueuze manicure? Of misschien een ‘Glamourous Mama’ pakket met een make-over sessie, nagelverzorging en een setje prachtige make-up producten? De mogelijkheden zijn eindeloos, en de glimlach op mama’s gezicht zal onbetaalbaar zijn.

Daarnaast kun je misschien samen met je leveranciers een leuke goodybag samenstellen. Laten we een cadeaubon toevoegen aan elke goodiebag, maar alleen voor diensten (geen retail), zodat ze worden aangemoedigd om een afspraak te maken en jouw salon te ervaren.

Deze geweldige goodiebag kunnen moeders winnen! Maar zelfs als je een kleinere goodiebag hebt met proefmonsters en een cadeaubon voor een kleiner bedrag, kun je deze toevoegen aan elke Moederdag-aankoop. Zo krijgt elke moeder die jouw salon bezoekt een extraatje om haar dag nog specialer te maken.

4. Moederdag winacties

Laten we eens wat leuks bedenken:

 • Een make-over wedstrijd voor moeders: Moeder zijn is een ware uitdaging en wat extra verwennerij is het minste wat ze verdienen. Waarom organiseer je geen ‘Moeder en Dochter’ make-over wedstrijd op social media en je website? Dit is niet alleen een kans om e-mailadressen vast te leggen, maar ook om de band tussen moeders en dochters te vieren. En als je een schoonheidssalon bent, waarom dan niet samenwerken met de beste kappers in de stad? Een gecombineerde prijs zal niet alleen aantrekkelijker zijn, maar kan ook nieuwe klanten naar je salon trekken.

 • Moederdag salon selfie wedstrijd: Heb je weinig tijd maar wil je toch wat leuks en eenvoudigs organiseren? Wat dacht je van een moeder- en dochter-selfie-wedstrijd? Dit is perfect voor Moederdag en het zal zeker voor wat plezier en betrokkenheid zorgen op social media!

5. Partner Salon Marketing

Het is tijd om een beetje pit toe te voegen aan Moederdag! Uit onderzoek blijkt namelijk dat 53% van de shoppers het ermee eens is dat Moederdagproducten in de winkel saai en inspiratieloos zijn. Maar geen zorgen, wij hebben een oplossing!

Aangezien elke beautyonderneming in de regio zal inspelen op de Moederdag promotietrend, is het cruciaal om iets meer op maat gemaakt, ongebruikelijk en persoonlijks aan te bieden. Denk aan geschenken doordrenkt van attentheid, in plaats van het standaard last-minute cadeau van de benzinepomp. 😊

Hier is een snelle en gemakkelijke manier om je Moederdag presentatie te verbeteren en je salonmarketing naar een hoger niveau te tillen:

Moederdag biedt de perfecte kans om samen te werken met lokale bedrijven die dezelfde waarden delen. Creëer samen op maat gemaakte cadeaupakketten, marketingpromoties en aanbiedingen die schreeuwen: “Jij bent de beste moeder ter wereld.”

En laten we duidelijk zijn: deze extraatjes zijn geen gratis weggevertjes. Ze worden volledig in rekening gebracht. Maar het maakt het cadeaupakket gewoon extra speciaal voor mama.

Wat dacht je van:

 • Een €xx cadeaubon voor de salon of kliniek, samen met een prachtig boeket lentebloemen voor je moeder, voor slechts €xx.
 • Een voucher voor een gezichtsbehandeling bijgevoegd in een doos handgemaakte chocolaatjes, perfect voor die lekkere mummie.
 • Een moeder- en dochterverwendag in jouw salon, gevolgd door een decadente afternoontea in een chique lokaal hotel.
 • Een bos rode rozen plus een saloncadeaubon voor €x, met een extra 25% gratis. Een echt winnend cadeau idee!
 • Een duo cadeau voor zowel moeder als vader, want laten we niet vergeten dat Vaderdag ook om de hoek staat.

6. Makkelijke Moederdag Promo

En natuurlijk werkt het ook andersom ook super goed!

Want jouw nieuwe beste vriendin, de bloemist, kan een ‘rozen en luxe gezichtsbehandelingpakket’ aanbieden aan haar klanten.

Stel je voor hoeveel mensen bloemen bestellen bij jouw partner bloemist en nog nooit van jouw salon of kliniek hebben gehoord. Tot nu dan.

Je hebt me dit al eerder horen zeggen, maar zorg er gewoon voor dat het een win-win is voor beide bedrijven. Stem van tevoren af ‘hoe, waar en aan wie’ elk bedrijf de cadeaupakketten gaat promoten.

Jullie kunnen bijvoorbeeld allebei:

 • Er over praten op jouw salon social media.
 • Dezelfde #Moederdag hashtag gebruiken.
 • Het promoten in je e-nieuwsbrief.
 • Het op jullie websites plaatsen.
 • Het promoten in je salon/winkel.

7. Laat moederdag stralen op jouw salon website

Wist je dat ongeveer 37% van de shoppers inspiratie zoekt voor Moederdagcadeaus? Laten we ze dan inspireren!

Maak een speciale pagina op je website om jouw ideeën voor mama te laten zien en promoot je saloncadeaubonnen. Je weet maar nooit, het zou hen kunnen aanmoedigen om zichzelf wat selfcare te gunnen.

Hier is een slimme salonmarketingtruc:

Wees niet verlegen. Klanten zullen niet bij je kopen als ze niet weten wat je aanbiedt. Ze zullen hun geld elders uitgeven. Dus link terug naar deze speciale pagina’s op je salonwebsite bij elke gelegenheid – van je e-nieuwsbrief, advertenties en sociale media. Leid je klanten rechtstreeks daar naartoe.

8. Een snel aanbodidee voor Moederdag

 • Ik blijf het zeggen, MAAR probeer altijd toegevoegde waarde te bieden in plaats van kortingen.
 • Dit idee voor Moederdag aanbiedingen werkt door dochters de cadeaubehandeling te laten delen met hun moeder, terwijl beide een behandelingupgrade krijgen.

VOORBEELD:

‘Gun jezelf wat meiden tijd samen en boek een op maat gemaakte manicure met je moeder voor Moederdag, en we upgraden jullie beiden automatisch naar een perfecte manicure.’

Salonmarketingtip:

MAAR, naar mijn mening verliest dit aanbod marketingpunten omdat de voorwaarden ervan niet duidelijk zijn. Is het alleen beschikbaar op Moederdag zelf? Zo niet, wanneer dan? Ik kan me voorstellen dat iemand teleurgesteld raakt wanneer ze bellen om te boeken. Dus, als je dit als basis voor een aanbieding wilt gebruiken, wees dan duidelijk over de voorwaarden.

VOORBEELD: Hier is nog een goed voorbeeld van toegevoegde waarde:

Geniet van een moeder- en dochterbreak bij [SALONNAAM], de ideale plek om samen te ontspannen en op te laden! Beleef een Thalassotherapie sessie voor twee, inclusief een extra manicure of pedicure van 55 minuten met voor mama een [extra cadeautje, bijv. mini product].

De extra traktaties voor mama geven echt dat speciale tintje, vind je niet? Overweeg om dit idee te gebruiken en het een “gratis manicure of pedicure voor mama” te maken. 

9. Betrek de vaders bij Moederdag

Vaders gaan last-minute shoppen met hun gezin, dus laten we ze inspireren en het ze gemakkelijk maken om cadeaus te kopen. Hier zijn wat marketingideeën:

  • Geef een hint: Plaats een verleidelijke lijst van jouw Moederdagcadeau-ideeën en aanbiedingen op je website, in je e-nieuwsbrief, rond je salon en op social media. Zet het overal neer waar vaders het kunnen zien. Het maakt het ook gemakkelijk voor mama om een subtiele hint te geven.
  • Aanstaande moeders: Gespecialiseerde zwangerschapsmassages, gezichtsbehandelingen en reflexologie zijn zeer persoonlijke geschenken die moeilijk te verslaan zijn voor aanstaande vaders.
  • Kindvriendelijke geschenken: Cadeaubonnen en beautypakketten lijken misschien saai om te geven aan mama, vooral als je slechts zes jaar oud bent. Maak ze aantrekkelijker voor de kleintjes door een tastbaar geschenk toe te voegen dat kan worden ingepakt en gegeven met de cadeaubon.
  • Gratis inpakservice: Altijd een populaire optie voor gehaaste vaders met kinderen. Bewaar ook wat Moederdagcadeaulabels in je salon, zodat ze de salon uitlopen met een kant en klaar cadeau.
  • Salon-evenement: Het organiseren van een leuk evenement voor vaders en kinderen kan goed werken. Misschien kun je samenwerken met een lokale fotograaf en hen familiefoto’s laten maken op jouw evenement. Het klinkt als het perfecte attente cadeau voor mama, vooral in combinatie met een voucher voor een verwennende salonbehandeling.
  • Vergeet mannen niet: Mannen geven over het algemeen meer uit aan Moederdagcadeaus dan vrouwen. Werk samen met een lokaal bedrijf met een sterke mannelijke klantenkring om je promoties open te stellen voor een nieuw doelgroep. Je kunt hetzelfde doen voor Vaderdag.

10. Wat heeft er gewerkt voor jouw salon?

Schrijf voor jezelf op wat er dit  jaar goed heeft gewerkt met Moederdag en wat niet. Neem dit mee naar volgend jaar maar neem dit ook mee naar bijvobeeld Vaderdag. Zo kun je elke keer een beetje verbeteren in je marketing en wordt het een geoliede machine!

Fijne Moederdag voor al die mama’s die een salon runnen…

En tot slot, als je deze blog leest en je bent zowel een moeder als een salon eigenaar, hoop ik dat je op Moederdag je voeten omhoog kunt leggen en kunt genieten van wat extra verwennerij 🥳 💐

×