Wat zijn de trends in 2021 op gebied van webdesign? 2021 is alweer een maandje onderweg en de online wereld wordt steeds groter. In deze blog heb ik een aantal Do’s en Dont’s voor je onder elkaar gezet. Welke ga jij toepassen dit jaar? 

De DO’S:

 

Content is King:

Vraag jezelf eens af: krijgt je bedrijf nu de zichtbaarheid die het verdient of is daar nog groei mogelijk? Als je er nog niet zo actief mee bent, start dan nu met contentmarketing. Bloggen, podcast, video etc. Door veel content te delen op je website zal je website omhoog gaan in de zoekmachines én het zorgt voor vertrouwen bij je bezoekers.

Goede Branding:

Je website volgooien met stockfoto’s of nog erger.. geen foto’s? Je bezoekers zullen je niet serieus nemen en verder zoeken. Je komt niet betrouwbaar over en je mist een stukje persoonlijkheid. Goede branding foto’s zijn een must.  Daarnaast wil je dat je website uitstraalt waar je voor staat met de juiste kleuren, lettertypes en overall feeling. Het moet gewoon kloppen!

Dynamisch:

Een dynamische website is ook musthave. Niemand houdt van die saaie vlakke websites waar geen beweging in zit. Je wilt diepte, beweging, schaduwen etc. terug zien. Maak het aantrekkelijk!

Illustraties:

Naast dat een website dynamisch moet zijn, zie je ook steeds vaker dat bedrijven eigen illustraties gebruiken. Ze geven persoonlijkheid aan je site, maar trekken de aandacht naar een bepaald punt. Ze worden ook gebruikt in infographics en procesomschrijvingen, zo worden “saaie” dingen ineens veel interessanter!

Storytelling:

Het vertellen van je verhaal, laten zien dat er achter je merknaam ook een mens zit wordt steeds belangrijker. Neem je bezoeker mee in je verhaal en laat zien wie je bent en waar je voor staat. De standaard verhaaltjes en dienstomschrijving kan je websitebezoeker overal wel vinden, ze zijn hier wel klaar mee. Vroeger werd een bepaalde afstand houden als professioneel gezien, maar anno 2021 zoeken we echt naar verbinding en echtheid. Klanten willen diegene vinden waar ze de opdracht ook echt aan gunnen. Neem je bezoeker mee in je werkwijze, je unieke punten en de reden waarom je doet wat je zo graag doet. Social Media speelt hier natuurlijk een hele grote rol in dus zorg dat je socials duidelijk zichtbaar en vindbaar zijn op je website.

Mobile Reponsive:

Dit is er eentje die al veel langer bekend is, maar toch zie je nog veel sites die echt bagger zijn op een smartphone. De vormgeving en plaatsing van elementen zijn op een mobiel simpelweg anders dan op een desktop. Zorg dus dat dit klopt.

website trends 2021

De DONT’S:

 

Sliders:

Deze staan toch echt op de lijst van de dingen die je niet op je website wil. Hele secties gevuld met sliders, bezoekers hebben er geen zin in! Dus alle informatie die op de volgende slides staan blijven onzichtbaar. Zorg ervoor dat klanten direct zien wat je ze wil laten zien. Less is more

Stockfoto’s:

Enorme tip… investeer in een goede fotograaf die mooie branding foto’s van je kan maken. Dit zorgt voor persoonlijkheid, vertrouwen en die onmisbare verbinding.

Geen contactgegevens:

Als er geen contact- of adresgegevens op de site staan kom je voor de bezoeker onbetrouwbaar over. Daarnaast ben je wettelijk verplicht deze te plaatsen omdat de bezoeker het recht heeft om te weten met wie hij/ of zij zaken doet. Zorg er ook voor dat je social media kanalen makkelijke en duidelijk vindbaar zijn op je website.

Niet responsive:

Een website die niet goed werkt op een telefoon of tablet is echt not done. Je bezoeker kan moeilijk door de website komen, bepaalde info niet vinden en zelfs denken dat je bedrijf niet meer actief is (anders had je namelijk wel een responsive website gehad)

Te veel tekst:

Wat ook een enorme afknapper kan zijn, zijn de ellenlange teksten over je diensten of wat dan ook. Wees kort en krachtig. Mensen willen snel weten waar ze aan toe zijn en of jij datgene biedt wat zijn zoeken. Ook hier weer… less is more.

Te grote foto’s:

Probeer de foto’s die je op je website zit in een kleiner formaat te uploaden. Te grote foto’s kunnen de laadtijd en de werkbaarheid van je website enorm beinvloeden. En aangezien mensen binnen een paar seconden al besluiten of ze blijven of verder gaan kijken, wil je natuurlijk dat je website snel geladen is zodat ze alle informatie gelijk kunnen vinden.

Wil jij weten wat er aan je website verbeterd kan worden? Vraag hieronder een gratis website scan aan!