Rustige zomerperiode? Geen zorgen, dat overkomt iedereen wel eens. Trage periodes zijn onvermijdelijk, dus geen paniek. Er zijn tal van promotiestrategieën die je kunt inzetten om inkomsten te genereren en zelfs nieuwe klanten aan te trekken tijdens deze rustige tijden. Hier zijn enkele tips om een persoonlijke band met je klanten op te bouwen en ervoor te zorgen dat ze de hele zomer blijven terugkomen.

  Plan afspraken rondom vakanties

  Vaak laten we klanten boeken op dagen dat het ons uitkomt of wanneer we geen andere afspraken hebben staan. Voor je vaste klanten kun je in plaats daarvan afspraken rondom hun vakanties plannen.

  Tijdens de zomermaanden vraag je je klanten om hun vakantiedata door te geven en plan je hun afspraken (bijvoorbeeld een paar dagen ervoor en een paar dagen erna) rondom hun vakantieplannen. Ze zullen het geweldig vinden dat je hen helpt. Je zorgt ervoor dat ze er op hun best uitzien tijdens hun zomervakantie!

  Zomerspecials tijdens rustige of lastig te vullen uren

  Trek klanten aan tijdens je rustige uren door speciale aanbiedingen te promoten op Instagram en Facebook, waardoor die langzame zomeruren winstgevender worden.

  Voeg zomerse items en producten toe aan je verkoop

  Breid je assortiment uit met nieuwe producten die passen bij het zomerthema. Denk aan designerzonnebrillen, zonnehoeden, slippers, handdoeken, sieraden met zomerse designs, lipproducten met SPF-bescherming, zonnebrandcrème, huidherstel na zonneschade, of zelfbruinende lotions of sprays.

  Speciale zomer diensten

  Richt een ruimte in je salon in voor spadiensten in de zomer, zoals pedicures om mooie blote voeten te showen, speciale nagellak of nagelstickers, een zomerse make-upstation met reisformaat make-upproducten, of diepte behandelingen voor de huid.

  Na-zomerse aanbiedingen 

  Klanten die op reis gaan om familie en vrienden te bezoeken, willen er op hun best uitzien – en dat geldt ook voor klanten die thuis blijven. Creëer speciale zomerse aanbiedingen om klanten binnen te halen voor perfecte na-zomer behandelingen zoals: huidpeeling en verzorging om de huidskleur op te helderen en te egaliseren, of pedicures om de schade te herstellen veroorzaakt door blootsvoets lopen of het dragen van sandalen. Bied deze speciale aanbiedingen aan klanten aan tijdens hun reguliere afspraken. Nodig klanten uit om extra behandelingen vooraf te boeken via e-mail en sociale media en toon foto’s die laten zien hoe hun resultaten eruit kunnen zien!

  Mond-tot-mond reclame

  Mond-tot-mondreclame is krachtig. Beloon je klanten voor het doorverwijzen van nieuwe klanten naar je salon. Voeg een grote prijs toe (bijvoorbeeld een productpakket) die aan het einde van de zomer wordt verloot tijdens een speciale trekking. Telkens wanneer een klant een nieuwe klant naar je salon verwijst, worden ze automatisch opgenomen in de trekking. De trekking kun je houden tijdens een speciale open dag aan het einde van de zomer (of met een back-to-work-thema).

  Geen tijd en zin om je eigen social media te doen?

  Trek nieuwe klanten aan en ga de verbinding aan met Social Media Beheer. Laat ons alles regelen en creeër voor jezelf de ruimte om je business vrij te runnen. Social media is een informele en vriendelijke manier om contact te houden, sterke klantrelaties op te bouwen en nieuwe klanten aan te trekken. Het is alleen daarnaast ook buitengewoon tijdrovend en moeilijk om het goed te doen. De juiste stem, merkesthetiek en inhoud zijn essentieel.

  Waarom voor ons kiezen voor de social media van jouw salon? We werken uitsluitend samen met beautyondernemers om droomklanten aan te trekken en je agenda te vullen. Sanmedia biedt stijlvolle, professioneel vervaardigde marketing van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Klik hier voor meer informatie over onze Social diensten of als je vragen hebt, kun je via de WhatsApp knop rechtonderin contact opnemen!

  ×