Selecteer een pagina

In deze moderne tijd is het handig om te weten hoe mensen jouw website gebruiken, of het nu een webshop is of een informatieve site. Google Analytics 4 (GA4) helpt je hierbij. Het geeft je meer inzicht in wat je bezoekers doen. Hier leggen we uit hoe je een Google Analytics account maakt, GA4 instelt en het aan WordPress koppelt. Als je hulp nodig hebt, kan Sanmedia je daarbij helpen. Maak een afspraak voor een adviescall.

 

Stappen om een Google Analytics 4 account aan te maken:

  1. Ga naar analytics.google.com.
  2. Klik op ‘Meting starten’.
  3. Volg de stappen en vul de gevraagde informatie in, zoals de naam van je website, de URL en jouw branche.

Google Analytics 4 instellen:

  1. Nadat je een account hebt gemaakt, is het tijd om GA4 in te stellen.
  2. GA4 is de nieuwste versie van Google Analytics met handige functies.
  3. Ga naar ‘Beheer’ in je Google Analytics account.
  4. Klik op ‘Maken’ en dan op ‘Property’.
  5. Volg de stappen om een nieuwe GA4 property aan te maken.

Google Analytics verbinden met WordPress:

Gebruik je WordPress? Dan is het makkelijk om Google Analytics toe te voegen. Er zijn plugins zoals ‘GA Google Analytics’ die dit voor je kunnen doen. Installeer en activeer de plugin, volg de instructies om je GA4-account te koppelen aan WordPress.

Google Analytics toevoegen aan je website:

Gebruik je geen WordPress? Dan zijn de stappen iets anders. Na het maken van de GA4 property krijg je een trackingcode. Dit is een speciale code die je op elke pagina van je website moet plaatsen om het verkeer te volgen. Kopieer deze code.

Hoe voeg je de trackingcode toe aan je website:

Plak de trackingcode direct in de HTML-code van elke pagina van je website, vlak voor de afsluitende </head>-tag.

Trackingcode toevoegen op een ander CMS:

Gebruik je een ander CMS? Zoek dan in de instellingen waar je de trackingcode moet invoeren. Vaak is er een sectie voor het toevoegen van trackingcodes of scripts.

Heb je geen technische kennis of toegang tot de code van je website?

Bij Sanmedia kunnen ze je helpen met het plaatsen van de trackingcode.

Controleer de installatie:

Ga naar het ‘Realtime’ rapport in GA4 om te zien of er activiteit op je website plaatsvindt. Als je realtime bezoekers ziet, is de installatie gelukt.

Begin met analyseren:

Nu GA4 is gekoppeld aan je website, kun je het websiteverkeer analyseren. Met GA4 heb je toegang tot verschillende rapporten en gegevens. Hiermee begrijp je hoe bezoekers jouw website gebruiken en waar ze vandaan komen. Dit helpt om hun ervaring te verbeteren.

Samengevat:

Het is belangrijk om GA4 in te stellen en te koppelen met je WordPress-website. Zo krijg je inzicht in het gedrag van je bezoekers en de prestaties van je website. Door deze stappen te volgen, krijg je een duidelijk beeld van je websiteverkeer en kun je je online aanwezigheid versterken. Vergeet niet om je GA4-instellingen regelmatig te controleren en aan te passen om optimaal gebruik te maken van je gegevens.

Blijf op de hoogte van trends en updates:

De wereld van websites en digitale analyses verandert voortdurend. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en updates, zodat je je website effectief kunt blijven beheren en verbeteren.

×