Selecteer een pagina

Wil je de winst van jouw salon verhogen? Dan is het tijd om je marketing-mindset te vernieuwen en verouderde overtuigingen los te laten!

Door de afgelopen roerige jaren, met coronasluitingen en prijsstijgingen, kan je marketing-mindset een flinke knauw hebben gekregen. Misschien hebben de economische omstandigheden je bedrijf geen goed gedaan. Hoog tijd om dat te veranderen! Laten we samen een proactievere aanpak van prijzen en klantbeheer ontwikkelen en jouw salon laten groeien in plaats van overleven!

Lastige beslissingen, winstgevende beloningen

Het veranderen van je marketingbenadering kan een aanzienlijke impact hebben op je winst. Het gaat om het nemen van slimme, en ja, soms moeilijke beslissingen. Voor een winstgevendere beautyonderneming: stop met het vasthouden aan klanten van lage kwaliteit, richt je op waardevolle klanten en verhoog je prijzen.

Het gaat niet om meedogenloos zijn… het gaat om slim zijn.

Vier klanttypes en de winstgevendheid van je salon

Het begrijpen van je klanten is cruciaal. Uit mijn ervaring vallen ze doorgaans in vier winstcategorieën, gebaseerd op hun uitgavepatroon, bezoekfrequentie en onderhoudsbehoeften:

  • A-lijst: Hoge winst/Lage onderhoud
  • B-lijst: Gemiddelde winst/Hoge onderhoud
  • C-lijst: Lage winst/Lage onderhoud
  • D-lijst: Lage winst/Hoge onderhoud

Wat bedoel ik met onderhoudsniveau? Simpelweg hoeveel van jouw salon tijd en middelen nodig zijn om ze te helpen.

Wie verhoogt de winst van jouw salon?

  • A-lijst: Deze klanten zijn goud waard. Houd van ze! 🌟
  • B-lijst: Deze klanten hebben aandacht nodig. Kun je ze transformeren tot A-lijst? 🤔
  • C-lijst: Ze zijn oké, maar ze zullen je niet rijk maken 💤
  • D-lijst: Deze klanten zijn killing, ze verslinden je tijd en middelen ⚠️

Houden deze jouw salonwinst tegen?

D-lijst klanten – alle salons hebben ze. Je kent ze wel. Ze geven weinig uit, maar willen de beste deal en de grootste korting. Ze annuleren op het laatste moment, spelen met je afspraken, kopen geen producten, maken je kop helemaal gek en weerhouden je ervan je te richten op winstgevender klanten.

De kracht van loslaten

Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar het loslaten van D-lijst klanten kan je winst daadwerkelijk verhogen.

Neem de stap. Laat ze gaan. Maak je kostbare tijd vrij om je te richten op waardevolle klanten die meer bijdragen aan jouw salon.

Breek op voor betere salonwinsten

Het is nooit makkelijk om afscheid te nemen van klanten, vooral niet als ze al jaren bij je komen. Maar je moet de knoop doorhakken – deze D-lijst klanten kosten je geld en houden je tegen.

Het verhogen van je prijzen is de makkelijkste, minst controversiële manier om ze te laten gaan. Dit is een strategische marketingaanpak, het dwingt je D-lijst klanten om de hogere tarieven te accepteren of te vertrekken.

Hoe dan ook win je:

  • Ze vertrekken, nemen hun veeleisende, weinig bestedende manieren mee.
  • Of ze blijven en betalen je hogere prijzen die hun onderhoudsniveau rechtvaardigen.

Verzorg de klanten die je geld opleveren

Het verliezen van klanten is geen zakelijke zelfmoord – het is een strategische marketingbeslissing. Het betekent dat je kunt investeren in je A-lijst klanten en ze alle liefde en aandacht kunt geven die ze verdienen.

Vergeet niet:

Je moet de klanten koesteren die je geld opleveren. Dit zijn de klanten die nieuwe diensten uitproberen, producten kopen en hun vriendinnen/kennissen doorverwijzen.

Beheer je klantenbestand voor meer winst

Door je te richten op waardevolle klanten en de D-lijst tactvol aan te pakken, zorgd je ervoor dat jouw tijd en middelen nu worden gebruikt waar ze het meest nodig zijn.

Klaar om de winstgevendheid van je salon te verhogen? De eerste stap is je marketing-mindset te veranderen.

×