Ontzettend veel salons hebben niet in de gaten hoeveel extra inkomsten je kunt genereren door een goede cadeaubon strategie.

Hier zijn een aantal tips om je winst te verhogen en nu te beginnen met het plannen van je cadeaubon promotie:

1. Cadeaubon Presentatie

Zorg ervoor dat je saloncadeaubon aantrekkelijk is.

Iedereen houdt van een cadeaubon, maar soms is het moeilijk om het eruit te laten zien als een attent en mooi cadeau. Het is een Cadeaubon, geen kortingsbon. Je hebt op zijn minst een aantrekkelijke cadeaubon presentatie nodig. Dit moet jouw salon weerspiegelen, eigentijds én van hoge kwaliteit zijn. Voor grotere cadeaubon aankopen is een merkdoos meer passend. Het is veel spannender om een cadeaubon in een mooie doos te ontdekken dan alleen een saai certificaat dat op goedkoop papier is gedrukt.

Tip uit de branche:

Zoveel kapsalons en schoonheidssalons presenteren goedkoop ogende cadeaubonnen waarop trots € 150 staat. Als een klant geld uitgeeft aan een cadeau, moet het er speciaal uitzien en aanvoelen!

2. Sterk aanbod

De eerste stap naar een sterke campagne is de juiste boodschap, het juiste aanbod en het juiste ontwerp om de verkoop van cadeaubonnen te stimuleren in de 2 weken voorafgaand aan bijvoorbeeld Kerst, Moederdag of Valentijn. Promoot aanbiedingen die weinig kosten voor je bedrijf, maar een toegevoegde waarde bieden voor de koper.

De speciale cadeaubon ‘Buy One, Get One Free’ is de perfecte oplossing:

Besteed € 25 en ontvang een cadeaubon van € 5 die goed is voor behandelingen/producten (geef weg of houd voor jezelf).
Besteed € 50 en ontvang een cadeaubon van € 12,50 die goed is voor behandelingen/producten (geef weg of houd voor jezelf).
Besteed € 100 en ontvang een cadeaubon van € 25 die goed is voor behandelingen/producten (geef weg of houd voor jezelf).
Besteed € 150 en ontvang een cadeaubon van € 50 die goed is voor behandelingen/producten (geef weg of houd voor jezelf).

3. Maak Cadeaubon pakketten

Naast het aanbieden van cadeaubonnen voor euro-bedragen, kun je overwegen om enkele pakketten samen te stellen. Wanneer mensen een cadeaubon ontvangen voor een bedrag in euro’s, hebben ze de neiging om deze te gebruiken om behandelingen aan te schaffen die ze al in de salon hebben gekregen. Het is winstgevender om “Luxe Treatment” -pakketten te verkopen. Luxe doet het altijd goed. Pakketten zijn ook een geweldige kans om combinaties van diensten te verkopen en klanten behandelingen te laten proberen die ze anders misschien nooit zouden hebben geprobeerd.

Tip uit de branche:
Maak pakketten voor verschillende prijsklassen en wees creatief. Wees niet bang om dure artikelen aan te bieden, zoals “Een jaar haarkleuring” of “Een massage van de maand” set van 3 massages. Gevers van cadeaus kunnen erg gul zijn als het cadeau goed is. Stimuleer een hogere verkoop van cadeaubonnen door 3 of 4 diensten te combineren in een luxe pakket voor “Mom’s Day Off”.

4. Zichtbaar in de Salon

Laat duidelijk zichtbaar zien dat je een Cadeaubon/Pakket aanbiedt door bijvoorbeeld een mooie poster/flyer prominent op te hangen. Geef het een grote zichtbaarheid in je salon, te vaak worden cadeaubonnen per ongeluk weggestopt. Denk aan alle kansen die je misloopt door ze niet op je balie te tonen. Creëer aantrekkelijke displays in de salon, gepersonaliseerde in-salon reclame helpt je meer te verkopen.

5. Zorg voor een specifieke cadeaubonnen pagina op je salonwebsite.

Vermeld hoe en waar te kopen, de beschikbare mogelijkheden en eventuele voorwaarden. Zorg ervoor dat de verwijzing/knop op de homepage goed zichtbaar is.

6. Volgorde van e-mailmarketing voor cadeaubonnen.

Het makkelijkste cadeau om te geven? Salon cadeaubonnen. Zorg ervoor dat je cadeaubonnen opneemt in je e-mailmarketingcampagnes, beginnend 2 weken voor Kerst, Moederdag of andere belangrijke dag doorlopend tot de feestdag zelf. Stuur een e-mailnieuwsbrief om klanten eraan te herinneren dat deze feestdag eraan komt. Deel dezelfde reeks berichten op je social media.

Voer je campagne bijvoorbeeld als volgt uit:
E-mail 1: 1e dag van de maand: eerste aanbieding
E-mail 2: 1 week later: Aanbiedingsherinnering

7. Last-Minute optie

Promoot de cadeaubonnen van jouw salon of praktijk als perfecte “last minute” cadeau-opties. Cadeaubonnen kunnen een grote kans zijn om geld te verdienen voor salons als in paniek geraakte cadeaugevers, die niet vooruit hebben gepland, toegang hebben tot de website van je salon en op het laatste moment een cadeau kunnen kopen. Herinner je klanten aan het gemak en de last-minute mogelijkheden van het geven van een cadeaubon voor een salon.

Voer je campagne als volgt uit:
E-mail 3: 3 dagen voor feestdag: Nog maar 3 dagen over!
E-mail 4: 1 dag voor feestdag: Laatste 24 uur!

8. Maak het klanten gemakkelijk om te kopen.

Maak het klanten gemakkelijk om te kopen! Een webshop voor directe aankoop helpt je slimmer te werken, niet harder, en kunnen extra euro’s aan je winst toevoegen. Online handel moet gemakkelijk zijn en alle salons en beautyondernemers moeten de kracht van internet maximaliseren.

Sommige afspraaksystemen (bv. Salonized) bieden ook online cadeaubon verkoop aan. Het is eenvoudig aan je bestaande website toe te voegen met een simpele knop.

9. Cadeaubonklanten zijn een kans om een terugkerende en loyale klanten te creëren.

Cadeaubonnen bieden de mogelijkheid om van een “cadeaubonklant” een terugkerende en loyale klant te maken. Een solide eerste indruk van hun ervaring zal ervoor zorgen dat ze eerder terugkomen. Vergeet niet dat een nieuwe klant je jaarlijkse omzet flink kan laten stijgen.

Tip uit de branche:
Volg deze 3 stappen om van cadeaubonklanten loyale klanten te maken
1) Vraag elke klant om een klantenkaart in te vullen om toekomstige correspondentie mogelijk te maken.
2) Behandel elke “cadeaubon” klant als een VIP.
3) Boek de klant opnieuw voor een vervolgbehandeling aan het einde van de ervaring.

11. Laat een professional voor je ontwerpen.

Sanmedia biedt stijlvolle, professioneel vervaardigde marketing van hoge kwaliteit voor een betaalbare prijs. Klik hier voor meer informatie over onze Salon Digital diensten of als je vragen hebt, kun je via de WhatsApp knop rechtonderin contact opnemen!

×